Při objednávce nad 1000 Kč dostanete 5x DeeBee filtr ZDARMA + máte DOPRAVU ZDARMA

Ledová káva - jak si ji připravit doma

Receptů na přípravu ledové kávy je mnoho. Ať už ji máte rádi s mlékem nebo bez, s ledem či se zmrzlinou, jistě s námi naleznete tu svou oblíbenou ledovou kávu. Společně se totiž podíváme na 5 různých receptů, které si hravě zvládnete připravit doma. Navíc s naší Kávou do kapsy  k tomu nepotřebujete ani kávovar!

 

 

Prošli jsme řadu receptů, jak připravit ledovou kávu a vybrali jsme pro Vás 5 nejoblíbenějších. Každý si najde tu svou!

  1. Naše ledová káva podle Dopie Coffee

  2. Vietnamská ledová káva

  3. Dalgona iced coffee z esspressa

  4. Espresso tonic

  5. Café affogato

Naše ledová káva podle Doppie Coffee

Jako první Vám představíme profesionální recept, který jsme si vytvořili pro naše potřeby - v naší pardubické kavárně. Jedná se o léty prověřený postup. Je velice populární a díky naší rozmanité nabídce příchutí má téměř nekonečno variant. Naše ledová káva je extrémně jednoduchá, ale okouzlí každého.

Co je potřeba:

  • 150 g ledu
  • 100 ml vody
  • espresso
  • 50 ml mléka
  • sirup dle volby (my preferujeme vanilku!)
  • karamelová poleva

Postup přípravy:

  1. Připravíme espresso z profesionálního kávovaru 30 ml

  2. Espresso smícháme s vodou, s ½ dávky ledu, se sirupem a vše mixujeme tyčovým mixérem po dobu 1 minuty (čím déle mixujeme, tím hustší bude pěna)

  3. Umixovanou směs nalijeme do kelímku, kde je zbylá ½ dávky ledu a karamelová poleva.

  4. Pro zjemnění chuti můžeme dolít mlékem

Vietnamská ledová káva

Ledová káva ve vietnamském stylu se připravuje pomocí Phin filtru. (Phin znamená vientnamsky filtr - překvapivě! :-)

Jedná se o nerezový filtr, který tvarem trochu připomíná maličký hrnec. Jednoduše se postaví na hrnek, dovnitř se umístí namletá káva a ta se po napaření prolije horkou vodou. Funguje to podobně jako naše káva ve filtrech.
Pokud tedy Phin filtr nemáte a nechcete si ho pro tuto příležitost pořizovat, lze jej v receptu nahradit naší Kávou do kapsy.

Jedná se o časově náročnější proces, výsledek však rozhodně stojí za to.

Co je potřeba:

  • kondenzované mléko (může být i slazené - záleží na vás)
  • čerstvě namletou kávu
  • led
  • vařící vodu

Postup přípravy:

  1. Připravíme si žáruvzdornou sklenici nebo hrneček a na dno nalijeme kondenzované mléko podle chuti (stačí ale opravdu trochu, tak akorát aby zakrylo dno)
  2. Na sklenici s připraveným mlékem nasadíme filtr a přidáme 3 rovné lříce čerstvé kávy (Pokud si nevíte rady, jak hrubě má být káva namletá, podívejte se zde)
  3. Vložíme (/zašroubujeme - záleží na druhu filtru) vnitřní filtrační víčko a zalijeme jen trochou horké vody.
  4. Poté přiklopíme víčkem a necháme 5 minut stát.
  5. Po uplynulém čase můžeme filtrační nádobku naplnit horkou vodou až těsně pod okraj.
  6. Znovu přikryjeme, aby nám neunikala pára a počkáme až se káva přefiltruje, což by mělo trvat přibližně dalších 5 minut.
  7. Jakmile se nám káva přefiltrtuje, můžeme filtr odložit a vysypat kávovou sedlinu. Lžičkou kávu promícháme s mlékem. (tip: Víčko lze použít jako tácek pro volné odstavení filtru)
  8. Stranou si připravíme čisté nižší skleničky a zhruba do poloviny je naplníme ledem.
  9. A konečně - led přelijeme připravenou kávou a můžeme vychutnávat!Na detailní postup se můžete podívat v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?

Dalgona iced coffee z espressa

Dalgona coffee vzala svět útokem během prvního covidového lockdownu a brzy se stala hitem internetu.

Jedná se o nápoj podávaný zpravidla ve vyšší sklenici, s bohatou dávkou mléka a lahodným kopečkem kávové pěny (ano čtete správně - kopečkem). V původní verzi se připravuje z rozpustné kávy, což však náročným kávomilům nestačilo.

Proto jsme pro Vás objevili tuto kávovou delikatesu v její upgradované formě - s dvojitým espressem.

Dalgona coffee

Co je potřeba: (na dvě porce)

  • dvojité espresso (lze nahradit i jinou metodou přípravy např. mokka konvičkou, kávou z kapsle, filtrovanou kávou... je třeba aby byla silná a v odpovídajícím množství)
  • 2 PL cukru krupice (pro lepší požitek doporučujeme třtinový cukr)
  • vychlazené mléko (opět - lze použít i alternativa - například sojové)
  • 2 vyšší sklenice
  • ruční šlehač (jde to i metlou, ale zapotíte se :(

Postup přípravy:

  1. Začneme od píky - tedy přípravou espresa
  2. Kávu nalijeme do misky a přidáme cukr. Spolu pak šleháme na nejvyšší rychlost dokud naám nevznikne hustá krémová hmota, připomínající polevu na perníčky. (tip. Pokud nám ani po 3 min. šlehání nechce hmota "zkrémovatět" přidáme cukr)
  3. stranou si zatím připravíme sklenice a zhruba do třetiny naplníme ledem. (tip. chcete se pořádně nakopnout? v tomto kroku můžete přidat další shot espressa:)
  4. Do poloviny dolijeme mlékem.
  5. Navrch přidáme připravenou kávovou pěnu. Podáváme s dlouhou lžičkou a brčkem.
  6. Vychutnávejte!

Video pro rychlé shrnutí: https://www.youtube.com/watch?v=FClgxg12Wsk

Espresso tonic

Tato nezvyklá avšak populární kombinace vás osvěží i nabudí. Ideální pro horká letní rána!
Asi vás proto překvapí, že tento nápoj vznikl právě ve Švédsku, odkud se jako lavina rozšířil do zbytku Evropy a posléze do celého světa.

Traduje se, že za espresso tonic vděčíme jedné švédské partičce přátel, která potřebovala po dlouhé pařbě, ranní dávku kofeinu. Jenomže na baru zbyl jen tonic a tak se zrodil nápad zaexperimentovat a dát to s kávou dohromady. Zbytek je už historie.

Espresso s tonikem přímo vyzývá ke zkoušení různých variant. Krom různých druhů toniku proto můžeme například zkusit kávu kyselejší chuti. Ale než začneme experimentovat, podíváme se na základní postup.  Proto si teď ukážeme jak si espresso s tonikem připravit.

 

Co je potřeba:

  • kostky ledu
  • tonic
  • káva (espresso - může být i dvojité)
  • ozdoba dle chuti (plátek citrusu, snítka máty nebo rozmarýny... )
  • menší širší sklenice

Postup přípravy:

  1. Sklenici naplníme ledem a dáme ji stranou.
  2. Na kostky ledu velice pomalu nalijeme okolo 1 dcl tonicu (Snažíme se aby nám co nejméně pěnil - můžeme si pomoci litím přes lžičku)
  3. Postup opakujeme s kávou, opět lijeme pomalu.
  4. Dozdobíme podle naší fantazije a podáváme.

Café affogato

Malá italská perlička na závěr. Café - též znémé jako Espresso affogato se skládá ze dvou ingrediencí: Kvalitní vanilková zmrzlina a espresso. Jedná se spíš o ten nejjednodušší (avšak velmi delikátní) desert. Lahodné spojení vanilkové zmrzliny s kvalitním espressem nenechá nikoho chladným. Pro větší zážitek se dá podávat s plátky mandlí nebo čokoládovými hoblinkami navrch.
A mimochodem "affogato" se překládá jako utopený - Jedná se tedy vlastně o zmrzlinu utopenou v kávě :)

Tento desert vznikl původně v Itálii, ale celosvětové obliby se dočkal až za velkou louží. Právě v USA se dočkalo café affogato velké popularitě a údajně posloužilo jako inspirace pro Starbucks. Není divu - jedná se o snadnou a lahodnou sladkou tečku. Posuďte sami:

 

Co je potřeba:

  • vanilkové gelato (nebo kvalitní vanilková zmrzlina)
  • espresso
  • volitelně: plátky mandlí, čokoládové hoblinky, panák likéru - například amaretto
  • skleněný hrneček na podávání (krásně se vyjímá i ve sklenici na Margaritu

lákavé café affogato

Postup přípravy:

  1. Nádobu, ve které budeme affogato podávat řádně vychledíme.
  2. Dobře vychlazené musí být i gelato. Nabereme porci a vložíme ji do vychlazeného hrnečku.
  3. Stranou si připravíme čerstvé espresso.
  4. Kávu lijeme velice pomalu na gelato (tip. Je lepší nespěchat a ujistit se, že káva stéká po gelatu/zmrzlině než se dotkne vychlazeného skla. Nechceme přeci aby sklo šokem popraskalo. Pokud používáte hrneček z varného skla, nemusíte mít strach - měl by to snést. Sklenička na koktejl už ale nemusí.)
  5. Dozdobíme podle chuti nebo rovnou podáváme.

Máme pro vás ještě jeden tip!

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás přesvědčí, že žádný kávovar nepotřebujete. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda. Poté kávu dejte do ledničky a postupujte stejně jako v Postupu výše, pouze místo esspressa můžete použít Kávu do kapsy.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 98 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

kdekoliv

Kávu lze připravit
kdekoliv a kdykoliv

rucni

Používáme znovu-uzavíratelné obaly a z kávy nevyprchá žádné aroma

namleto

Kávu pražíme 3x měsíčně
a je tak stále čerstvá

namleto

Není potřeba kávovar ani jiné příslušenství

namleto

Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč

namleto

Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč

namleto

Myslíme na životní prostředí

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.