Jaké rozlišujeme hrubosti mletí kávy?

 

Hrubost mletí kávy je dost složitá záležitost, jelikož hrubostí je velká škála, každý způsob přípravy kávy potřebuje svou hrubost, ale také každý druh kávy jako takový potřebuje jinou hrubost mletí.

 

Jak správě určit hrubost mletí kávy?

Měli byste vědět, jak proces přípravy kávy má vypadat a podle toho hrubost určit. Například u přípravy espressa z profesionálního kávovaru se hrubost odvíjí od délky doby extrakce kávy. To znamená, že za 20-30 sekund má z páky kávovaru vytéct 30-40 ml kávy. A jiné to je zas u filtrované kávy u aeropressu atd.

Další věc je druh kávy a její chuť. To je zase složitější věc, ale také do jisté míry subjektivní záležitost. Jestli espresso bude vytékat 20 nebo 30 sekund, může mít vliv na jeho chuť. Znalý barista dokáže navrhnout, jaká délka extrakce je pro daný typ kávy vhodná.

 

Máme pro vás typ!

U Kávy do kapsy je jedna neskutečná výhoda. Hrubost mletí určujeme my osobně u každé várky kávy zvlášť a to tak, aby byly extrakce a chuť co nejdokonalejší. Přesvědčte se sami :)

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás okouzlí svou jednoduchou přípravou a dokonalou chutí. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.