O cibetkové kávě, její pravosti a ceně

Co je opravdu cibetková káva?

Cibetka je malá šelma vzhledově podobná mývalovi, která se živí hmyzem a tropickými plody. Vyskytuje se právě v těch oblastech, kde se pěstuje kávovník. Cibetka je známá svou vybíravostí. Urputně hledá jen ty nejzralejší plody. V případě, kdy si začne pochutnávat na plodech kávovníku (malé červené bobulky, uvnitř kterých je zrnko kávy), vybírá jen ty nejzralejší bobulky. A právě v těch nejzralejších bobulkách je to nejlepší zrnko kávy. Cibetka je sní, bobulky prochází zažívacím traktem zvířete, kde stráví veškerou dužninu plodu, avšak zrnko kávovníku vyloučí, jelikož je v zažívacím ústrojí cibetky nevstřebatelné. Tudíž když hledači trusů cibetek naleznou její exkrement, vyberou z něj jen ty nejlepší zrnka. Ty se následně očistí, upraží a uvaří se z nich je ta slavná cibetková káva.

Pozor! na falešnou cibetkovou kávu

Nejenom, že nelze poznat, jestli káva prošla zažívacím traktem cibetky a můžete si tak snadno koupit předraženou běžnou kávu, ale existuje ještě jeden podstatný nešvar. Tím, že projde kávové zrno cibetčiným zažíváním se z kávy nestane nic lepšího, než z jiných zrnek. Často se totiž stává, že cibetka je držena v zajetí u lidí, kteří ji „ládují“ kávovými zrnky, které po vyloučení z cibetky prohlašují za cibetkovou kávu. To je však podfuk!

Podstatou všeho je, že cibetková káva musí vzejít z cibetky, která žije volně v přírodě a je čistě na ni, jaké bobulky si vybere. Jde totiž výhradně o to, aby měla vlastní volbu, protože jen ona dokáže vybrat ta nejlepší zrnka.

Kde cibetkovou kávu najdeme?

Cibetkovou kávu lze především zajistit jen v oblastech, kde dochází k pěstování kávy a kde se i cibetka vyskytuje. V Českých obchodech naleznete jen tu, která byla násilím cibetce v zajetí podstrčena a nebo tu, kterou cibetka ani nesnědla. Takže si dávejte pozor na falešnou kávu z cibetek. 

Na opravdu pravé cibetkové kávě si můžete pochutnat u místních pěstitelů, kde vám ji připraví i zdarma. Takže navštivte Etiopii, Kolumbii nebo podobnou destinaci a neboje se těmto živnostníčkům přispět na jejich další fungování, protože jen díky nim můžeme pít tu nejlepší kávu.

Máme pro vás tip!

Přejít do kávy ve filtru

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás přesvědčí, že žádný kávovar nepotřebujete. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 129 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

JEDINEČNÉ VÝHODY

kdekoliv

Kávu lze připravit
kdekoliv a kdykoliv

rucni

Používáme znovu-uzavíratelné obaly a z kávy nevyprchá žádné aroma

namleto

Kávu pražíme 3x měsíčně
a je tak stále čerstvá

namleto

Není potřeba kávovar ani jiné příslušenství

namleto

Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč

namleto

Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč

namleto

Myslíme na životní prostředí

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou