Je káva zdraví škodlivá? Je káva zdravá?

Káva je jednoznačně zdraví prospěšná. A tohle tvrzení potvrzují všechny moderní studie v celém světě. V tomto článku se nebudeme odkazovat na žádné konkrétní studie, pouze shrneme několik faktů, které jsme v nich vyčetli. Konkrétní tvrzení podložené daty si můžete vyhledat kdekoliv na internetu.

 zdraví

Kofein a závislost

Dříve byly kávě přisuzovány nejrůznější negativní účinky na zdraví lidského organismu. Ty však byli, již před delší dobou vyvráceny a žádný negativní vliv není znám. Pouze jediné co stojí za zmínku je to, že když se káva konzumuje často a pravidelně, vzniká na kofein rezistence. To znamená, že neúčinkuje stejně jako na začátku konzumování, avšak člověk si na kofein zvykne a povzbuzovací pocit přichází postupně s vyšším množstvím přijatého kofeinu.

 

Vylučování

Také byla vyvrácena tvrzení, že kofein odvodňuje. Bylo zjištěno, že neodvodňuje, avšak pouze mírně dráždí vylučovací ústrojí a tudíž člověk dříve pocítí pocit vylučování. Nevyloučí vody však více než bez přijetí kofeinu.

Krevní tlak

Zvyšuje krevní tlak? Ano zvyšuje, ale jen dočasně v rámci několika minut, případně hodin. Zvýšení tlaku trvá přibližně tak dlouho, jako pocit povzbuzení. A bylo zjištěno, že i zvýšení tlaku je součástí rezistence. To znamená, že postupnou a častou konzumací kávy se zvyšování tlaku mírní.

Dalšími tvrzeními, typu že káva způsobuje impotenci, infarkt či mrtvici se nebudeme zabývat, tyto a další podobné mýty jsou zcela zcestné.

Kdy může být káva nebezpečná? 

Nepříznivý vliv při konzumaci kávy může mít však její stupeň pražení. Ve chvíli, kdy je káva přepražena do velice tmavé barvy až do černa, může mít rakovinotvorné účinky. Při přepražení vznikají karcinogenní látky, které také vznikají třeba v přepáleném oleji. Káva do kapsy je vždy perfektně pražena na ideální stupeň tak, aby dostala co nejvíce chutí a vůní a nebyla zdraví škodlivá. U nás je káva pod drobnohledem a zaručujeme se za kvalitu. To si můžete i sami ověřit, při zakoupení zrnkové kávy, kde si stupeň pražení můžete prohlédnout na vlastní oči.

Káva a současnost

Přejít do kávy ve filtru

Všechny moderní studie potvrzují, že káva je zdraví prospěšná. Obsahuje velké množství antioxidantů. Věděli jste, že průměrný Evropan získává více antioxidantů z kávy než ze zeleniny a v ovoce?. Ve studiích bylo potvrzeno, že náruživí konzumenti kávy (cca 6 káv denně) se dožívají vyššího věku a mají výrazně lepší zdravotní stav. Pozor byste si však měli dát při konzumaci kávy s cukrem, smetanou či plnotučným mlékem. V tu chvíli se káva stává kaloricky výraznou a je jen na vás, zda-li jste schopni tyto kalorie spálit.

Tudíž časté pití kávy doporučujeme a nemusíte mít nejmenší obavy o své zdraví, pokud tedy zvolíte kvalitní kávu a vhodně si ji připravíte. 

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás přesvědčí, že žádný kávovar nepotřebujete. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 129 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

JEDINEČNÉ VÝHODY

kdekoliv

Kávu lze připravit
kdekoliv a kdykoliv

rucni

Používáme znovu-uzavíratelné obaly a z kávy nevyprchá žádné aroma

namleto

Kávu pražíme 3x měsíčně
a je tak stále čerstvá

namleto

Není potřeba kávovar ani jiné příslušenství

namleto

Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč

namleto

Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč

namleto

Myslíme na životní prostředí

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou