Může to být jednodušší?

Může to být jednodušší?

Na náš blog jsme přidávali několik článků, které vyzdvihují vlastnosti kávy do kapsy. Ať už se týkaly udržitelnosti nebo vychytávek, vyrobených naším týmem.

Dnes bychom Vám rádi srovnali ostatní způsoby přípravy kávy, a proč zrovna káva do kapsy Vám usnadní přípravu nejvíce a nezabere tolik času.

Představíme si ty nejznámější přípravy kávy, porovnáme je mezi sebou a zjistíme, proč zrovna naše káva do kapsy by Vám nejvíce vyhovovala

Nejoblíbenější metody:

Překapávač (auto-drip)

  • Jak funguje?
    • Elektrický přístroj zahřívá vodu a rovnoměrně ji přelévá přes mletou kávu, která stéká do konvičky
    • Chuť kávy
    • Čistá, lehčí, ale méně intenzivní než espreso
  • Výhody
    • Pohodlnost a automatičnost
    • Zvládá více šálků najednou
  • Nevýhody
    • Plochá chuť – malá kontrola nad extrakcí
    • Plastové části mohou ovlivnit chuť
    • Nutnost péče a čištění – časově náročné a otravné

Aeropress

  • Jak funguje?
    • Káva se krátce louhuje v plastovém válci a následně se přes papírový filtr protlačí do hrnku. Lze nastavit jak čas, tak i tlak a teplotu
    • Chuť
    • Vyvážená, čistá
    • Možnost kontroly nad sílou a chutí
  • Výhody
    • Rychlá příprava
    • Dá se experimentovat s časem, tlakem i poměrem
  • Nevýhody
  • Vyžaduje cvik a zkušenosti, než přijdete na tu správnou chuť
  • Příprava pouze jednoho šálku najednou

Moka konvička

  • Jak funguje?
    • Voda ve spodní části se ohřívá a tlakem prochází přes kávu do horní části konvičky
    • Chuť
    • Silná, koncentrovaná a na způsob espresa
  • Výhody
    • Tradiční způsob
    • Výrazná chuť
    • Cenově dostupná
  • Nevýhody
    • Je třeba u přípravy stát a hlídat teplotu, aby nedošlo k přepálení
    • Nutná údržba a čištění

French press

  • Jak funguje?
    • Hrubě mletou kávu zalijete horkou vodou přímo ve skleněné nebo kovové nádobě. Po pár minutách stlačíte kovové sítko a oddělíte sedlinu.
    • Chuť
    • Plná, bohatá – díky stálému kontaktu vody s kávou
  • Výhody
    • Jednoduché ovládání
    • Plná chuť
  • Nevýhody
    • Kávová sedlina v šálku, kvůli kovovému filtru
    • Nutnost hlídat čas louhování

 

A na závěr už jen zhodnocení kávy do kapsy.

Ta má ze všech zmíněných způsobů nejjednodušší postup přípravy – stačí pouze do pytlíčku s kávou, která je zachycená na okraji hrnečku, nalít horkou vody z konvice a počkat, než se káva vylouhuje. Dále také není potřeba žádného speciálního vybavení – žádný stroj, žádný filtr ani žádný mlýnek. Přípravu zvládne úplně každý, protože přesnou dávku kávy máte odměřenou už v předem připraveném sáčku. Ideální jsou nejen do práce nebo školy, ale třeba i na cestování – nezabírají skoro žádné místo.

I přes jednoduchost, kterou nesou naše sáčky s kávou, si stále můžete dopřát nezapomenutelný zážitek z naší kávy a neomezovat se na nekvalitní instantní levné náhražky.

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 129 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

JEDINEČNÉ VÝHODY

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou