Jak si zajistit horkou vodu na přípravu kávy na cestách

 

Ať už si potřebujete ohřát jídlo, uvařit polévku nebo si třeba připravujete kávu, budete potřebovat horkou vodu. V přírodě na to musíte být nachystaní a patřičně vybavení. Jaké jsou možnosti zajištění horké vody v přírodě, to popisujeme na následujících řádcích.

 

Termoska

Neboli nádoba s izolační vrstvou. Nejčastěji je termoska plastová nebo ocelová. Tepelně izolační vrstva je tvořena vzduchovou mezerou, takže nádoba se skládá ze dvou vrstev, přičemž izolační vrstva je mezi jednotlivými částmi. Lepší termosky mohou mít izolační vrstvu i z vakua.

 

Plynový vařič

Běžným způsobem, jak přivést vodu k varu je ohřev pomocí vařiče se zásobníkem s propan-butanem. Sestava se skládá z tzv. kartuše, která je naplněna stlačeným plynem, a z hořáku. Zásobníků i hořáků existuje velké množství druhů. Na trhu jsou k dostání skládací hořáky, kartuše různých velikostí nebo se speciální mixem plynu, který je určen do konkrétního počasí a doba přípravy vody je tak co nejkratší.

 Přejít na kávové příslušenství

Oheň

Stačí zapalovač nebo křesadlo a něco, co hoří. Jen berte v potaz, že rozdělávat oheň v lese a v jeho blízkosti je zakázané, takže ho rozdělávejte jen v bezpečné vzdálenosti. Vhodnou nádobu na ohřev vody máme i v našem sortimentu, je to nerezový ešus.

 

Lihový vařič

Spousta lidí zajisté zná Pepo aneb pevný podpalovač. Je to chemický výrobek firmy Severochema. Pepo se umístí do kovového hořáku, kde se zapálí. Nádoba s vodou se umístí nad tento hořák, čímž se ohřeje voda. Tento způsob je zdlouhavější, oproti rozdělanému ohni nebo plynovému vařiči, má však své výhody. Oproti plynovému vařiči je levnější na pořízení, takže pokud jedete do přírody jednou, dvakrát do roka, může to být pravá volba pro vás.

 

Rosolovitý petrolej

Jedná se o plechovku naplněnou čirým slizem. Z ní se sundá víčko, vytáhne nástavec (na ten se postaví nádoba) a celé se to zapálí. Po skončení vaření se jednoduše zaklopí zpět víčko. 

 

Benzínové vařiče

jsou podobné jako plynové, ale bývají méně skladné a je u nich častý problém s ucpáváním trysek. Na druhou stranu láhev paliva vydrží o něco déle než láhev plynová. Manipulace s nimi není tak příjemná jako u plynu.

 

Bateriový vařič

Existují rychlovarné konvice, které jsou přizpůsobeny nízkému napětí baterií. Jejich primární použití je pro napojení na baterii automobilu, či motocyklu. Místo klasické vidlicové zástrčky je kabel ohřívače ukončen zástrčkou do zapalovače automobilu. Takže si můžete pohodlně uvařit vodu na cestách ve svém autě, či motorce. Počítejte ale s výrazně delší přípravou než z rychlovarné konvice určené do běžné sítě na 230 V, která může trvat cca 20 minut.

 

Zajistit horkou vodu v přírodě může být trochu obtížné, ale co člověk neudělá pro to, aby si vychutnal dokonalý šálek své oblíbené kávy.

 

Ideální na cestování

Přejít do kávy ve filtru

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás přesvědčí, že žádný kávovar nepotřebujete. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 129 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

JEDINEČNÉ VÝHODY

kdekoliv

Kávu lze připravit
kdekoliv a kdykoliv

rucni

Používáme znovu-uzavíratelné obaly a z kávy nevyprchá žádné aroma

namleto

Kávu pražíme 3x měsíčně
a je tak stále čerstvá

namleto

Není potřeba kávovar ani jiné příslušenství

namleto

Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč

namleto

Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč

namleto

Myslíme na životní prostředí

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou