Jednoduchý borůvkový koláč

Borůvková sezona je tu :) 

Zásoby borůvek si můžete jít natrhat do lesů u Borohrádku (cca 20 minut autem z Pardubic). Alespoň se krásně projdete po lese a z nasbíraných borůvek budete mít dvojnásobnou radost, než z těch koupených od stánku. 



IMG_4403 na blog



Co na koláč potřebujete:

Těsto:
310 g hladké mouky (my použili mouku žitnou)
150 ml plnotučného mléka
2 žloutky
100 g másla – rozpustit v kastrolku
15 g droždí
40 g cukr krupice (použit třtinový cukr)
1 vanilkový lusk (nějak nebyl k dispozici, esence to jistí)
špetka soli

Ovoce:
800 g lesních borůvek (3 plecháčky s Klokanem :)
1 lžička vanilky

Drobenka:
250 g hladké mouky (my použili mouku žitnou)
200 g chladného másla
200 g třtinového cukru



IMG_20 na blog



Mléko ohřejeme na teplotu cca 30°C. Přidáme rozdrobené droždí, cukr a lžičku mouky. Rozmícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).

Do nádoby mixeru vložíme mouku, rozpuštěné máslo, žloutky, vanilku, sůl a kvásek. Na mírném stupni mícháme pomocí háku těsto cca 15 minut. Hotové těsto by nemělo lepit. Vypracované těsto zaprášíme moukou, přehodíme přes nádobu utěrku a necháme hodinu kynout na teplém místě.

Těsto rozválíme na velikost pečícího plechu. Těsto lze jednoduše rozválet přímo na pečícím papíře. Následně jednoduše přeneste pečící papír s těstem na pekáč.

Smícháme borůvky s vanilkou. Ovoce rozprostřeme na těsto. Vyrobíme drobenku. Svižně mačkáme všechny ingredience na drobenku konečky prstů do „žmolků“. Ovoce posypeme drobenkou.

Troubu rozehřejeme na 170°C. Pečeme cca 30 minut do zhnědnutí drobenky. Necháme vychladnou a jdeme na to :)



                                                                                                         Dobrou chuť :)

 

IMG_4442 na blogIMG_4450 na blog

 A co k borůvkovému koláči?

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás přesvědčí, že žádný kávovar nepotřebujete. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.
eco
Myslíme na životní prostředí

Zatím naše filtrační sáčky nejsou humusovatelné, ale usilovně na tom pracujeme. Již tento rok, chceme začít výrobu ze zcela kompostovatelných materiálů.

Již nyní však děláme pro životní prostředí maximum. Můžete nám zaslat naše obaly, my vám proplatíme náklady na dopravu a my obaly ekologicky a smysluplně zlikvidujeme. Před odesláním filtračních sáčků je potřeba, abyste je zbavili kávové sedliny. Tu můžete použít třeba na ekologický kompost. Minimální množství vámi odeslaných použitých obalů je 1 kg.

Před odesláním je potřeba nás kontaktovat, sdělíme vám informace o odeslání.