Jak pražit kávu

 

 

 Je to opravdu složité

Pokud se chcete pustit do pražení kávy, měli byste si udělat jasno, jestli si to pouze chcete zkusit nebo se pražení chcete opravdu věnovat na úrovni. Pražení kávy je dost složité, je zapotřebí mít talent, který musíte rozvíjet. Jak si takový talent na pražení kávy vytrénovat? Především tím, že budete pít kvalitní kávu. Po mnoha letech pití kvalitní kávy byste měli poznat rozdílné tóny a chutě kávy a ty byste měli dokázat analyzovat.

 

Jak vyzkoušet, že na to máte vlohy?

Můžete si zkusit test, který vám řekne, jestli byste mohli být úspěšný pražič kávy. Nachystejte si několik desítek vzorků kávy a postupně je ochutnávejte. Nesmíte kávu znát, musí to být slepé testování. Postupně vzorky hodnoťte 0 - 10 body, podle toho jak Vám chutná. Nuly dávejte otřesným kávám, desítky kávám dokonalým. Všechny vzorky by vám pod rukou měly projít alespoň 3x v náhodném pořadí a vy byste pokaždé měli dát stejné kávě stejné hodnocení nebo se v hodnocení lišit maximálně o 1 bod. Vaše výsledná úspěšnost by měla být vyšší než 80%. Zdá se Vám to složité? Ano to je, a velmi. Pokud tedy kávě nerozumíte, do pražení se nepouštějte.

Úkolem správného pražiče je pražit kávu do podobné chutě, jako v předešlých praženích. Avšak tím, že se mění sklizně, každá šarže je jiná, i když se jedná o stejný druh od stejného pěstitele, musíte pražení upravovat. A to uděláte tak, že budete měnit dobu pražení, teplotu a další okolní vlivy, které při pražení ovlivňují výslednou chuť.

 

Co to znamená mít vkus?

Pražení kávy je více umělecká než technická dovednost. Musíte mít zároveň vkus, který je taktéž vrozený. Co to znamená mít vkus? Je to jednoduché. Vaše preference musí být sjednocené s co největší částí populace. Jinak řečeno, to, co chutná vám, musí chutnat co nejvíce ostatním lidem.

Jednou bychom si chtěli i my pražit vlastní kávu, avšak ještě nám chybí nějaký ten rok degustování. Alespoň teď procházíme úžasným obdobím, kdy neustále degustujeme. Objednáváme tak kávu praženou ve  všech koutech republiky, cestujeme po světě a ochutnáváme. Vybíráme tak pro vás ty nejlepší kávy, které existují.

 Přejít na zrnkovou kávu

Jak to jde Čechům?

V poslední době se často setkáváme s problémem u českých pražíren. Během pár let se zde vyrojilo obrovské množství pražíren a jejich kvalita často není ani zdaleka dobrá. Do pražení se tak hrne kde kdo a někteří nemají ani vkus, zkušenosti, či talent. V Česku je jen několik málo pražíren, které si svou kvalitu dokáží udržet a kávu praží perfektně. A právě jejich kávy používáme a meleme tak, abyste si zážitek z kávy co nejvíc užili.

 

Máme pro vás tip!

Zkuste Kávu do kapsy. Naše šikovné kávové filtry, které jsou již naplněné namletou čerstvou kávou z těch nejlepších světových pražíren, vás okouzlí svou jednoduchou přípravou a dokonalou chutí. Jestli jste doma, v práci či na cestách, stačí vytáhnout šikovný pytlík a připravit si dokonalou kávu do 2 minut. Postačí vám jen hrnek a horká voda.

O co se jedná? Podívejte se na postup přípravy, ohromí vás jeho jednoduchost

 

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 129 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

JEDINEČNÉ VÝHODY

kdekoliv

Kávu lze připravit
kdekoliv a kdykoliv

rucni

Používáme znovu-uzavíratelné obaly a z kávy nevyprchá žádné aroma

namleto

Kávu pražíme 3x měsíčně
a je tak stále čerstvá

namleto

Není potřeba kávovar ani jiné příslušenství

namleto

Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč

namleto

Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč

namleto

Myslíme na životní prostředí

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou