Lógr z kávy a jeho praktické využití

Lógr je upražená káva, která byla namletá a vyextrahovaná či vyluhovaná. Je to tedy již použitá káva. Nejčastěji se lógr vyhazuje, ale jeho život tu určitě končit nemusí. U nás v kavárně lógr nevyhazujeme, ale darujeme ho k dalšímu zpracování. Co vše se s ním dá udělat? O tom si povíme v tomto článku.

 logr

Hnojivo

Již použitá káva je výborné hnojivo. Není již vhodná pro konzumaci, avšak obsahuje spoustu látek, které mohou vstřebávat rostliny. Toto hnojivo můžeme dopřát kytičkám či rostlinkám na zahrádce, hodí se však i do květináčů. Umělá hnojiva zakoupená v obchodech nemusí být ekologická a navíc stojí nějaké ty peníze. Při používání Kávy do kapsy dostanete v podstatě hnojivo zdarma. Po přefiltrování kávy stačí lógr z filtračního pytlíku vysypat rovnou do květináče, na kompost či na záhonek.

Přejít do kávy ve filtru

Odpuzovač škůdců na zahradě

Pokud máte problémy s mandelinkou bramborovou, se slimáky či s mšicemi, lógr z kávy vám je pomůže zahnat. Stačí ho vysypat okolo rostlin a škůdci se nebudou šířit dál. Na již napadené rostliny vám lógr nepomůže, ale na zdravé rostliny se škůdci díky lógru z kávy nedostanou. Zřejmě neví co je dobré a káva jim moc nevoní.  Kolik stojí postřiky proti škůdcům? Jsou ekologické? S Kávou do kapsy dostanete tento zahradní lék zdarma.

 

Peeling

Peeling slouží k odstranění staré a odumřelé kůže z povrchu těla. Za pomocí krémů a masek, které obsahují drobné pevné částečky, které působí jako takové brousidlo, se při tření po pokožce stará kůže odírá a odstraňuje. V těchto krémech často bývají mikroplasty, které naší planetě určit neprospívají. S kávou do kapsy dostanete peelingové médium se stoprocentní jistotou, že je čistě přírodní a zdraví neškodlivé. 

Pleťová maska a zábal na vlasy

Velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů se při louhování kávy do samotného nápoje nedostanou a zůstávají v lógru. Lógr z několika filtrovaných káv si můžete nanést na pleť či vlasy a nechat cca 20 minut působit. Příznivé látky se dostanou do pokožky či vlasů a blahodárně tak působí na vzhled člověka. Pleťovou masku můžete obměňovat, na internetu jistě najdete mnoho způsobů, jak ji vyrobit. Nám se nejvíce osvědčila tato:

  • 2 lžičky lógru
  • 2 lžičky přírodního kakaa
  • 1 lžička jogurtu 
  • 1 lžička medu 

Všechny přísady důkladně promíchejte a následně nechte působit přibližně 15 minut.

Objednejte
DEGUSTAČNÍ BALÍČEK 129 Kč S DOPRAVOU ZDARMA
a v případě nespokojenosti vám vrátíme celou částku

JEDINEČNÉ VÝHODY

kdekoliv

Kávu lze připravit
kdekoliv a kdykoliv

rucni

Používáme znovu-uzavíratelné obaly a z kávy nevyprchá žádné aroma

namleto

Kávu pražíme 3x měsíčně
a je tak stále čerstvá

namleto

Není potřeba kávovar ani jiné příslušenství

namleto

Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč

namleto

Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč

namleto

Myslíme na životní prostředí

Varianty balení
1 x 10 g Každý filtr s kávou je balený zvlášť
5 x 10 g, 10 x 10 g, 30 x 10 g Jednotlivé filtry s kávou jsou umístěny po více kusech do jednoho opětovně uzavíratelného obalu.
Postup přípravy
Odtrhni filtr
Nasaď na hrnek
Prolej horkou vodou